Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Κρεβάτι..κρεβατάκι μου..!!

 Ο ύπνος επιτρέπει σε όλες μας να μελετάμε,να χορεύουμε,να τραγουδάμε,να αθλούμαστε και να διασκεδάζουμε όλη μέρα,με γεμάτες τις μπαταρίες μας.Γι αυτό το λόγο τον έχουμε ανάγκη και πρέπει να ξέρουμε ή να μάθουμε να τον αξιοποιούμε με τον καλύτερο τρόπο αυτές τις ώρες της ξεκούρασης,για να είμαστε γεμάτες ενέργεια κατά τη διάρκεια της πολυάσχολης και ενδιαφέρουσας ζωής μας.
Έτσι αγαπημένες μου φίλες,το δωμάτιο σας πρέπει να φροντίζετε να είναι δροσερό πριν πάτε για ύπνο.Καλύτερα να κρυώσετε λιγάκι και να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μια κουβερτούλα παρά να κάνει ζέστη.Η αυξημένη θερμοκρασία θα σας φέρει ανήσυχο ύπνο και θα ξυπνήσετε κουρασμένες.Αν μπορείτε,αφήνετε το παράθυρο σας λίγο ανοιχτό για να υπάρχει καθαρός αέρας μέσα στο δωμάτιο όλο το βράδυ.
Τι άλλο ήθελα να σας πω?Ααα,ναι εγώ δεν τρώω πριν τον ύπνο!Αφήνω τουλάχιστον 3-4 ώρες από το τελευταίο μου γεύμα πριν πέσω στο κρεβάτι,αλλά αν πεινάσω λιγάκι κοντά στην ώρα του ύπνου,πίνω ένα ποτήρι χλιαρό γάλα που θα με βοηθήσει να κοιμηθώ και συγχρόνως θα μου κόψει την πείνα.
Επίσης πριν ξαπλώσουμε δεν διαβάζουμε ποτέ τα μαθήματα μας στο κρεβάτι ούτε παίζουμε παιχνίδια που μπορεί να μας κάνουν να τρελαθούμε από την αγωνία.Το κρεβάτι το έχουμε για χαλάρωση,έτσι δεν είναι?
Πριν πέσετε για ύπνο λοιπόν,καλό είναι να κάνετε πράγματα που θα σας ηρεμήσουν και θα σας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στη νύστα,όπως το να διαβάσετε ένα ευχάριστο βιβλίο ή να ακούσετε λίγο απαλή μουσική.
Τέλος το ιδανικό θα ήταν να προσπαθήσετε να κοιμάστε πάνω κάτω την ίδια ώρα.Με αυτό τον τρόπο το σώμα μαθαίνει να περιμένει τον ύπνο εκείνη την ώρα και έτσι αρχίζει και νυστάζει.Πολύ βολικό,ε?







Αυτά για σήμερα...!!
Φιλάκια,
Δέσποινα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου